Продуктовий магазин – відмінна ідея для власної справи. Але, не забувайте, що для цього знадобитися купити спеціальне обладнання, без якого цей вид бізнесу просто неможливий. Що собою являє торгове обладнання для продуктового магазину і як його вибрати, про це і піде мова в даній статті.
Що необхідно включити в список обладнання для продуктового магазину?
Експерти компанії FFC кажуть, що меблі, полиці і стелажі, грають важливу роль в облаштуванні продуктового магазина, тому що без них неможливо розставити товар, та створите необхідну атмосферу. Але, окрім меблів знадобиться ще і спеціалізоване обладнання, чий тип багато в чому залежить від розміру приміщення та специфіки самого магазину. Крім того, існує базове устаткування, без якого відкрити магазин також неможливо.
Касові апарати. Сьогодні виробники пропонують велику різноманітність моделей касових апаратів з різними типами функцій. Зокрема, власники бізнесу можуть вибрати пристрої, що дозволяють заносити в базу даних весь асортимент товарів і підключатися до системи продажів, дозволяючи істотно спростити роботу персоналу і зробити облік більш зручним.
Платіжний термінал. Купівля терміналу не є обов’язковою, але стає навіть незамінною, враховуючи любов людей до безготівкових розрахунків.
Електронні ваги. Якщо в магазині продається ваговій товар, то без цього обладнання не обійтися. Виробники пропонують різні типи ваг, тому при виборі врахуйте наступні фактори: максимальна вага, розмір чаші, наявність або відсутність дисплея, а також можливість налаштування ваг з урахуванням специфіки магазину або його відділів.

Етикетирувальники. Цей пристрій призначений для автоматичного наклеювання цін на товари. Вибирають пристрій з урахуванням тієї інформації, яка повинна бути на етикетці.
Слайсер. Якщо в асортименті продуктового магазину є м’ясні або сирні нарізки, які потрібно готувати прямо на місці, то обов’язково необхідно придбати слайсер. Як і у всіх інших випадках, у продажу можна знайти велику кількість різних моделей, але краще всього вибирати ті з них, які легко чистяться, мають великий діапазон регулювання товщини нарізки і мінімізують кількість відходів.
Холодильне обладнання, необхідне для продажу свіжих, м’ясних і молочних продуктів
Незамінним елементом продуктового магазину, в якому продаються продукти що швидко псуються, наприклад молочні та м’ясні вироби, є холодильники. Наявність їх в продуктових магазинах, з одного боку, продиктовано необхідністю забезпечити правильні умови зберігання і свіжість товару, а з іншого боку необхідністю забезпечити покупцям візуальний доступ до цієї продукції.
Перед тим, як почати свій бізнес, ретельно продумайте, який саме вид холодильного обладнання вам знадобиться. Ось кілька з них, які обов’язково знадобляться в продуктовому магазині:
- Холодильні вітрини. Використовуються для демонстрації покупцям великої кількості товарів, але відкриваються тільки на стороні продавця. Тут можна виставити м’ясне асорті або готові охолоджені страви.
- Холодильні шафи. Це пристрої з полками і ящиками, які використовуються для зберігання різних продуктів харчування. Вони оснащені скляними дверцятами, щоб покупець міг вибрати цікавий йому товар.